Začala sa oprava Čermeľskej cesty

Tento týždeň sa postupne rozbieha oprava Čermeľskej cesty v úseku od konca Komenského ulice pred konečnou zastávkou električky Havlíčkova, po zastávku autobusov Letecká. Aktuálne prebieha vyberanie obrubníkov a toto bude trvať cca 10 dní. Následne sa pristúpi k výmene povrchu cestnej komunikácie a priľahlého chodníka. Celková dĺžka prác je odhadovaná na 6 týždňov.

V tomto období bude dochádzať k dočasnému obmedzeniu dopravy z priľahlých ulíc, ale Čermeľská cesta bude obojstranne prejazdná v jednom pruhu. Prosíme vodičov o sledovanie a riadenie sa aktuálnym dopravným značením.

Obyvateľov MČ Košice-Sever prosíme o trpezlivosť, keď úspešne prebehla oprava cyklotrasy na Potočnej a Urbánkovej a aj návšteva sv. Otca na štadióne Lokomotívy, veríme, že úspešne spoločne zvládneme aj rekonštrukciu Čermeľskej cesty.

MHD bude počas celej opravy po tejto trase jazdiť bez obmedzení.

„Čermeľská cesta je už aj viac ako desať rokov skôr necertifikovanou testovacou dráhou na tlmiče a reklamou na film 50 odtieňov sivej než kvalitnou cestou. Som rád, že magistrát ju zaradil do balíka ciest, ktoré prejdú súvislou rekonštrukciou. Skvalitní to cestovanie nielen obyvateľom našej mestskej časti, ale aj všetkým Košičanom, ktorí cestujú do obľúbených rekreačných lokalít v meste a jeho okolí,“ uviedol starosta mestskej časti Sever František Ténai.