TS Trhovisko Merkúr je zachránené

Ešte do utorka, 28.5.2015 hrozilo, že trhovisko Merkur zanikne. Po dnešnom rokovaní starostu Mariána Gaja so zástupcom spoločnosti PB Capital Pavlom Baranom je však situácia iná. Trhovisko Merkúr je zachránené.

"Všetky možné alternatívy, ako je ponuka správy domov na Hroncovej 5, odkiaľ by bolo možné zabezpečiť fungovanie trhoviska vodou a toaletou a taktiež ponuka mesta na prenájom suchých WC, žiaľ bez možností iného zdroja tečúcej vody, sú pre Mestskú časť ekonomicky nevýhodné, niekoľkokrát násobne drahšie a k 1.5.2015 nerealizovateľné. Preto som inicioval stretnutie s majiteľmi obchodného centra Merkúr a som rád, že sme našli spoločnú reč a nadviazali na spoluprácu z minulosti," informoval o rokovaní starosta Marián Gaj.

Obidve strany sa dohodli na takom fungovaní, aby boli všetky strany spokojné. Z mnohých bodov dohody môžme spomenúť, že spoločnosť PB Capital stiahne výpoveď z nebytových priestorov a umožní trhovníkom fungovať tak ako doteraz. Mestská časť Košice - Sever poskytne maximálnu súčinnosť a ústretovosť pri rekonštrukcii obchodného centra a bude iniciovať zefektívnenie parkovania pri Merkúri.

Mestská časť zaplatí za nájom toaliet 50€ mesačne a náklady za energie. Po celkovej rekonštrukcii obchodného centra spolu obidve strany prehodnotia nájomné znovu.

"Mrzí ma, že mnohí ľudia podľahli nezmyselnému populistickému tlaku a uverili jedovatým slinám aktivistov. Bohužiaľ sa tak zmarila možná investícia do vylepšenia a obnovy trhových stolov. Tieto zdroje budeme teraz musieť hľadať my," dodal starosta Marián Gaj.

Starosta na pracovnom stretnutí so zástupcami PB Capital vyjadril ľútosť nad skutočnosťou, že rekonštrukcia chodníka ako aj celého obchodného centra nepokračuje ďalej v riadnom termíne, čo ovplyvní celú sezónu. "Mali by sme vytvárať lepšie podmienky pre podnikanie v našej mestskej časti. Realita je taká, že im aktivisti hádžu polená pod kolená nezmyselnými prieťahmi. Mestská časť prichádza touto vymyslenou kauzou už teraz o príjem z nájmu stolov," konštatoval starosta Marián Gaj.