Starosta Gaj : „Občania by mali vedieť, ako hlasujú poslanci, ktorých zvolili“

Miestny úrad Mestskej časti Košice - Sever bude odteraz na svojej webovskej stránke zverejňovať  hlasovania poslancov na rokovaniach miestneho zastupiteľstva.

Chceme, aby si občania uvedomili, že nie úrad, ale poslanci svojím hlasovaním rozhodujú o mnohých kľúčových investíciách a krokoch na Severe. Keď je v rozpočte napríklad pri kosení nula, znamená to, že poslanci neschválili financie na to, aby sa pokosilo. Ja som v tejto situácii v úlohe štatistu.  Myslím si, že je potrebné, aby ľudia vedeli, ako hlasoval poslanec, ktorého si zvolili.“ Vysvetľuje starosta Marián Gaj.

Kompletný zoznam poslancov s informáciou o hlasovaní za jednotlivé uznesenia bude úrad zverejňovať priebežne.  Prvé hlasovania poslancov zverejní  zo 16. rokovania Miestneho zastupiteľstva, ktoré sa uskutočnilo 6. augusta 2012.    

Mrzí ma, že ľudia za všetko zlé vinia najmä starostu. Za svoje záujmy v mestskej časti, v ktorej žijú, by mali lobovať aj u poslancov, ktorí schválením rozpočtu určia priority života v mestskej časti. Realita je však taká, že občania svojich poslancov ani nepoznajú a o tom, čo robia pre MČ málokto z nich niečo vie.“ Konštatuje prednosta úradu Jaroslav Polaček.