Sever pripravuje rodinné centrum

Rodinné centrum na Severe chýba. Fakt, ktorý potvrdí každá mamička, ktorá nemá kde so svojimi ratolesťami tráviť čas, niečo nové sa naučiť a vymeniť si skúsenosti s ostatnými mamičkami. Sever preto zverejňuje výzvu na predkladanie projektov -  Rodinné centrum na Severe. Zámerom výzvy je podporiť rodičov a deti na Severe s cieľom vytvorenia priestoru a zázemia na rozvoj a upevňovanie komunity v spolupráci s Mestskou časťou Košice – Sever.
 
Sever ponúka nielen priestory, ale aj financie
Sever ponúka priestory bývalého kultúrneho strediska na Mieri, vrátane úhrady energií, na Národnej triede 56. Ide o priestory o celkovej rozlohe 152m2. Zároveň poskytne aj finančný vklad na rozbeh projektu. Z rozpočtu Mestskej časti Košice – Sever na rok 2012 boli na tento účel vyčlenené prostriedky vo výške 1100 euro. Podmienkou získania priestoru a financií je predloženie kvalitného projektu, ktorý vyhodnotí komisia.
 
Zámer
„Našim zámerom je vytvorenie rodinného centra, kde sa budú stretávať nielen mamičky s deťmi , ale bude prebiehať aj záujmová činnosť pre širokú verejnosť. Aj preto sme zverejnili túto výzvu. Verím, že sa nám prihlási dosť záujemcov a vyberieme toho pravého“ uviedol starosta Marián Gaj.
 
Kto môže predkladať projekt
Budeme akceptovať projekty, ktorých žiadatelia sú:
  • mimovládne organizácie,
  • občianske združenia registrované podľa zákona č. 83/1990 Zb. v znení neskorších predpisov,
  • neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby registrované podľa zákona č. 213/1997 Z. z. v znení neskorších predpisov.
Kritéria hodnotenia projektu:
- Udržateľnosť projektu,
- Ceny poplatkov pre verejnosť,
- Záujmová činnosť,
- Obsadenosť a efektivita využitia priestorov.

Všetky podmienky a informácie získate v samotnej VÝZVE.