Sever bude bezpečnejší

S cieľom zvýšiť bezpečnosť a zabezpečiť čo najvyššiu úroveň ochrany občanov i majetku zriadila mestská polícia novú policajnú stanicu v Mestskej časti Košice – Sever. Sídli v priestoroch bývalého kultúrneho strediska na poschodí obchodného centra na Mieri, ktoré mala mestská časť v správe a po dohode s mestom ich bezplatne poskytla pre potreby mestskej polície. Na slávnostnom otvorení nechýbal primátor mesta Richard Raši, starosta Severu Marián Gaj a zastupujúci náčelník MsP Ján Palčík.

„Som rád, že sa podarilo v Košiciach otvoriť už tretiu novú policajnú stanicu. Po Sídlisku Nad jazerom a Luníku 9 ide o prvú stanicu Mestskej polície v Mestskej časti Košice – Sever.“ Hodnotí primátor Raši. 15 policajti budú strážiť nielen Sever, ale aj Kavečany a Džungľu. Veliteľom stanice je  Mgr. Milan Francan, ktorý v MsP pôsobí 20 rokov a s vykonávaním danej funkcie už má bohaté skúsenosti.

„Som rád, že sa o bezpečnosť v našej mestskej časti bude starať viac policajtov. Veď aj štatistiky štátnej polície hovoria, že Sever tvorí najväčšiu časť ich služobného obvodu.“Hodnotí starosta Gaj.

Občania sa budú môcť na príslušníkov stanice MsP - Sever obrátiť vo veciach porušovania verejného poriadku, ochrany obyvateľov a iných osôb pred ohrozením ich života a zdravia, ochrany životného prostredia,  porušovania poriadku, čistoty a hygieny na verejných priestranstvách a verejne prístupných miestach, porušovania príslušných ustanovení cestného zákona, ďalej aj vo veciach porušovania zákazu podávania alkoholu osobám mladším ako 18 rokov a zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových osobou mladšou ako 18 rokov, porušovania všeobecne záväzných nariadení mesta a mestských častí a v neposlednom rade aj vo veciach na úseku prevencie.

Náklady spojené so zriadením danej stanice MsP mesto vyčíslilo na 15.000 eur. Vymenili sa okná, priestor sa vymaľoval, interiér sa prispôsobil práci policajtov.