Rozpočet Severu je o novom myslení a efektívnom riadení

Starosta Severu navrhuje vo svojom rozpočte zníženie odmien pre poslancov až o 36.000 €. Niektorí vedúci oddelení budú pracovať na polovičné úväzky a stav zamestnancov úradu chce znížiť o 20%. Tieto kroky by mohli oproti roku 2010 mestskej čast ušetriť cca 70 tisíc eur.

Miestne zastupiteľstvo bude na svojom prvom pracovnom rokovaní rozhodovať o rozpočte na rok 2011. “Navrhujeme zníženie financií na mzdy zamestnancom a na odmeny poslancom. Takto vieme ušetriť niekoľko tisíc eur. Už v rozpočte chceme priniesť zmenu myslenia. Viac chceme podporiť mládež, vyrobiť viac lavičiek a opraviť pár parkovísk z vlastných peňazí” komentoval prednosta úradu Jaroslav Polaček. Ušetrené financie chce úrad použiť aj na rozvoj mestskej časti.

V návrhu rozpočtu sa už nenachádzajú financie na majáles, ani kultúrne akcie pre dôchodcov. “Chceme tieto akcie organizovať aj naďalej, ale inou formou. Dúfame, že sa nám podarí získať na naše projekty dosť sponzorov, ktorí by mohli zastrešiť kultúru v mestskej časti. Viac podporíme aj materské škôlky a akcie pre mládež” uviedol na margo rozpočtu prednosta.

Ušetrené čiastky oproti roku 2010

Platy prednostu a vedúcich zamestnancov a ostatných zamestnancov úradu:        35.000 €

Odmeny poslancov:                                                                                                             36.000 €

Plat starostu:                                                                                                                           3.600 €