...pre naše deti, pre naše okolie, pre nás...

Milí Severania!

Mestská časť Košice – Sever je rozlohou najväčšou mestskou časťou v Košiciach. Žije a býva tu viac ako 20 tisíc obyvateľov, ktorí sa pre život v tejto časti mesta rozhodli možno aj pre jej rôznorodosť. Nájdete tu ruch mesta ale aj takmer vidiecky pokoj.

Každá lokalita na Severe má však čosi spoločné. Väčšina sídlisk či bytoviek bola postavená ešte v 50tych rokoch, kedy sa počítalo s komunitným životom na dvoroch a v medziblokových priestoroch. Je tu množstvo parčíkov, zelených plôch alebo detských ihrísk, ktoré si svoju slávu už len matne pamätajú... Chceme, aby sa opäť stali miestami oddychu a relaxu.

Je to neuveriteľné, ale v Mestskej časti Košice – Sever je viac ako 50 detských ihrísk. Z nich väčšina nefunkčných, možno až nebezpečných. Na komplexné opravy či výstavbu nových mestská časť peniaze nemá. Postupne  z rozpočtu ukrajuje aspoň na tie  nevyhnutné. Aj keď s niektorými opravami    sme začali už pred dvomi rokmi a výsledky v podobe vynoveného parku na Hroncovej ulici, zrekonštruovaného ihriska na Krupinskej či Polianskej ulici sú prvými lastovičkami.

Ďalšie, „lastovičky“, veríme, že priletia spolu s Vami. Preto sme zorganizovali Verejnú zbierku na modernizáciu a rekonštrukciu detských ihrísk. Na základe vašich podnetov v ankete sme vytipovali     7 lokalít, ktoré by sa, aj vďaka Vám, mohli zmeniť.  Budeme radi, ak prispejete, hoci aj menším obnosom, na detské ihrisko pred vašim blokom. 

...pre naše deti, pre naše okolie, pre nás...

Na tejto stránke sa dozviete všetko o verejnej zbierke, o vyzbieraných peniazoch na jednotlivých účtoch, o spôsobe ich použitia či o postupe prác na vašom ihrisku.

Vopred Vám za spoluprácu ďakujeme.