Poslanci sa na svojom XX. rokovaní stretnú na Severe poslednýkrát v tomto roku.

V stredu, 19. decembra 2012 o 15.00 hodine sa v zasadačke Miestneho úradu MČ Košice –Sever uskutoční XX. rokovanie miestneho zastupiteľstva. O zvolanie zasadnutia požiadali poslanci kvôli prerokovaniu pozastavených uznesení (uzn. č. 151/2012 „5. zmena rozpočtu MČ“, uzn. č. 153/2012 „Zmeny rokovacieho poriadku MZ MČ Košice – Sever“). K ich návrhu pridal starosta Gaj ďalšie. Na programe rokovania je 22 bodov.

„ Veľa bodov sme na zasadnutia počas roka pripravili, no poslanci sa k nim vôbec nevyjadrili, odignorovali ich alebo ich stiahli z rokovania... Pritom ide o zásadné materiály, ktoré by mohli životu na Severe pomôcť. O návrhu na verejnú zbierku pomocou ktorej by sme chceli financovať detské ihriská budú rokovať už štvrtýkrát, dlhodobo nevieme nájsť spoločné riešenie ako prevádzkovať Senior dom a najviac ma mrzí, že vždy, keď začneme riešiť rozpočet, narazíme na dilemu, či dať na odmeny poslancov alebo na kultúru, šport alebo údržbu komunikácií či kosenie. Veľmi rád by som uspokojil všetkých, ale rozpočet je nastavený tak, že ak by sme poslancom vyplatili odmeny, na rozvoj MČ by nezostalo ani euro. “konštatuje starosta Gaj.

Jediným novým bodom je návrh na založenie neziskovej organizácie Košice – Sever. Jej úlohou by malo byť naplniť programové ciele jedného z investičných projektov EHMK – Amfiteátra. Mestská časť chce byť formálne aj organizačne pripravená na otvorenie a prevádzkovanie jedného z kľúčových kultúrnych stánkov v Košiciach. Neziskovka by s podporou mesta a pod kontrolou poslancov mala na najbližšie obdobie zabezpečiť trvalú udržateľnosť projektových zámerov EHMK. Zasadnutie Miestneho zastupiteľstva MČ Košice – Sever je verejné.