Poslanci budú opäť rokovať o rozpočte

Sever ešte nemá schválený programový rozpočet na tento rok. Návrh úrad predložil už koncom minulého roka, no poslanci predložili svoj. Starosta s poslaneckým návrhom nesúhlasí. „Toto uznesenie odporuje zákonu a je pre Mestskú časť Košice - Sever  zjavne nevýhodné.“ Píše sa vo vyjadrení starostu MČ Košice  Sever Mariána Gaja.

Starosta preto podľa zákona využíva svoje právo a pozastavuje výkon Uznesenia Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Košice - Sever č. 202/2013 z XXIV. zasadnutia Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Košice – Sever, konaného dňa 29.4.2013, ktorým Miestne zastupiteľstvo Mestskej časti Košice - Sever schválilo programový rozpočet podľa poslaneckého návrhu. „Schválený rozpočet nepočíta s nevyhnutnými opravami striech budov, ktoré sú v správe mestskej časti, čo môže do budúcnosti spôsobiť ďalšie škody a vyžiadať si tak ešte väčšie náklady a zaťažiť tak rozpočet, v nedostatočnom rozsahu upravuje výdavky na verejné obstarávanie.“pokračuje starosta, „uznesenie vo svojej výrokovej časti opomenulo vziať na vedomie Programový rozpočet mestskej časti na roky 2014 a 2015, čím došlo k porušeniu ustanovenia § 9 zákona č. 583/2004 Z.z. o viacročnom rozpočte.“

Ak poslanci 3/5-novou väčšinou zahlasujú za svoj návrh, potvrdia ho. K schváleniu rozpočtu by malo dôjsť  na najbližšom miestnom zastupiteľstve, ktoré ako neplánované zvolali poslanci na stredu 29. mája 2013. Uskutoční sa o 15.00 hodine v zasadačke MÚ MČ Košice – Sever.