Oslávili sme mesiac úcty k starším

    Tento rok sme mesiac úcty k starším oslávili početnými akciami. Otvorili sme ho 12.10.2016 slávnostným posedením starostu Mestskej časti Košice - Sever so seniormi v Dennom centre, kde sa zišlo viac ako 80 seniorov. V kultúrnom programe prišli starších pozdraviť žiaci Súkromnej ZUŠ G.Rovňáka, ŠZŠ na Odborárskej a svojim spevom tiež prispel spevácky súbor seniorov Konvalinka. Ľudové piesne si všetci svorne zaspievali a naladili sa na malé občerstvenie.

Hneď na druhý deň 13.10.2016 sa konala beseda k 100. výročiu úmrtia S. H. Vajanského s predsedníčkou Matice slovenskej na Severe p. Naštovou.

19.10.2016 sa mohli na besede s MUDr. Štefanom Horváthom, urológom a sexuológom, členom sociálne komisie MZ MČ Košice - Sever dozvedieť niečo viac o Kvalite života seniorov a prekonzultovať otázky, ktoré ich zaujímajú.

20.10.2016 sme začali pravidelný cyklus právneho poradenstva, ktorý si pripravil Mgr. Ladislav Török, zamestnanec Miestneho úradu MČ Košice - Sever. Seniori sa dozvedeli o aktuálnej téme – Susedské vzťahy a možnosti riešenia konfliktov.

24.10.2016 sa seniori oboznámili so sebaobranou v staršom veku, o ktorej im porozprával ale aj názorne ukázal major Róbert Košu, inštruktor Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach. Seniori sa naučili aj pár hmatov, ktoré by mohli v hroziacom sa nebezpečenstve použiť.

Súbor prednášok sme zakončili besedou 25.10.2016 o Šlabikári zdravia alebo ako sa vyliečiť bez liekov a lekárov. Prednášať bol sám autor spomínanej knihy, Šlabikár zdravia, ktorý opísal päť základných pilierov zdravého života.  Beseda bola veľmi poučná a mala veľa besedujúcich, pretože v tomto veku už seniori čo to poznajú z vlastných skúseností. No aj napriek tomu, si robili poznámky, pretože ako vždy, stále sa dozvieme niečo nové, čo nás obohatí a čo vieme uplatniť na zlepšenie svojich životov.

   Veríme, že seniorom sa program v mesiaci október páčil a my nebudeme zaháľať ani iné mesiace a určite si ich budeme uctievať aj naďalej a pripravovať im zaujímavý program.