Návrhy na verejné ocenenia očakávame aj od vás

Každoročne sa v rámci osláv Dňa mesta Košice udeľujú verejné ocenenia „Cena mesta Košice" a „Cena primátora mesta". Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať mestské časti, poslanecké kluby, vedecké, športové a umelecké inštitúcie a iné právnické osoby so sídlom na území mesta Košice. Mestská časť Košice – Sever preto vyzýva všetkých, ktorí vedia o ľuďoch či organizáciách, ktoré by si takéto uznanie zaslúžili, aby o nich dali vedieť. Všetky návrhy budú predložené na rokovanie príslušnej komisie MiZ MČ Košice – Sever. Tá vyberie tie, ktoré budú adresované mestu.

Termín uzávierky MČ Košice – Sever na predloženie návrhov na ocenenie kolektívu alebo jednotlivca Cenou mesta Košice a návrhov na ocenenie kolektívu alebo jednotlivca Cenou primátora mesta je do 27. novembra 2013.

Návrhy je potrebné predložiť 1x písomne a zároveň zaslať aj elektronickys odôvodnením návrhu, stručnou charakteristikou a základnými údajmi navrhovaného kolektívu alebo jednotlivca a tiež s adresou, telefonickým a mailovým kontaktom navrhovateľa.

Adresa pre zasielanie návrhov písomne:

Miestny úrad MČ Košice – Sever

Kancelária starostu

Festivalové námestie č. 2

040 01 Košice

alebo elektronicky na kancelariastarostu@kosicesever.sk


Cena mesta Košice - Cenu mesta Košice môže udeliť Mestské zastupiteľstvo v Košiciach za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a inej verejno-prospešnej činnosti. Cena mesta Košice sa udeľuje každoročne raz v roku, najviac pätnástim jednotlivcom a trom kolektívom. Cena mesta „in memoriam" sa udeľuje najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti navrhnutej na ocenenie.

Cena primátora mesta - Túto cenu udeľuje primátor mesta Košice obyvateľom mesta s trvalým pobytom na území mesta za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy mesta a rozvoja mesta. Cena primátora mesta sa udeľuje každoročne raz v roku, najviac dvadsiatim jednotlivcom a trom kolektívom.