Na Obrancov mieru sa bude lepšie parkovať

Koncom roka pribudne na ulici Obrancov mieru 58 parkovacích miest. Je to výsledok takmer ročnej snahy  Miestneho úradu MČ Košice – Sever o zvýšenie komfortu parkovania na svojom území. Položením zatrávňovacích panelov a vodorovným dopravným značením sa vytvoria parkovacie miesta pred blokmi na Obrancov mieru č. 5-11 a 23-29.

Mestská časť vypísala verejnú súťaž, ktorá bola zverejnená vo Vestníku verejného obstarávania 21. augusta 2012. Do súťaže sa prihlásilo 5 záujemcov, z ktorých víťazne vyšli Inžinierske stavby a.s. Košice. Z predpokladaných nákladov na stavbu - takmer 50 tisíc eur sa MČ Košice – Sever podarilo ušetriť  takmer 15 tisíc. Celkové náklady na výstavbu parkovísk na ulici Obrancov mieru  sú niečo viac ako 34. 000 eur. Sever dáva zo svojho rozpočtu 10 tisíc eur, od mesta Košice získalo transfer vo výške 25 tisíc.

„Som rád, že po viac ako ročných prípravách sme dnes konečne podpísali zmluvu a môže sa začať stavať. V Mestskej časti  je toto ďalšia lokalita, kde sa bude lepšie parkovať.“ Hodnotí Marián Gaj, starosta MČ Košice – Sever.

S realizačnými prácami na výstavbe parkovísk sa začne začiatkom novembra . MÚ MČ Košice – Sever žiada obyvateľov o trpezlivosť a zároveň sa ospravedlňuje za znížený komfort bývania počas stavby. Práce by sa mali ukončiť do 5 týždňov . 

Mestská časť Košice – Sever plánuje rozšíriť parkovacie miesta v budúcnosti aj v okolí Mieru. Pripravuje sa riešenie kritických miest v lokalitách Národná trieda – Vodárenská a Študentská – Odborárska.