Na Hroncovej bude aj výbeh pre psov

Okrem detského ihriska na Hroncovej vyrastie aj výbeh pre voľný pohyb psov. Starostovi Mariánovi Gajovi sa podarilo vybaviť ďalšie peniaze na revitalizáciu parku na Hroncovej. Viac ako 13 tisíc eur sa investuje do výstavby nového miesta pre psíčkárov.  Priestor sa upraví, oplotí, pribudnú nové lavičky a mobiliár. S prácami by sa malo skončiť do polovice decembra.

„Projekt revitalizácie parku na Hroncovej sa rozbehol sľubne. Dúfam, že počasie vydrží, aby sme mohli zrealizovať všetky zemné práce ešte v tomto roku.“ Konštatuje starosta Gaj.

Ako prvé postaví mestská časť ihrisko pre najmenších.  Práce, na ktoré získala dotáciu od mesta vo výške takmer 22 tisíc eur, realizuje na základe zmluvy o spolupráci a finančnej spoluúčasti Správa mestskej zelene. V prvej fáze sa  zrealizujú zemné práce, položí sa dlažba, nové obrubníky, štrk, či gumené rohože pod hojdačky. Ihrisko sa oplotí, pribudnú lavičky s operadlom a smetné koše. Deti sa budú môcť hojdať na pružinových a vahadlových hojdačkách,  v novom pieskovisku so sedením a na multifunkčnej preliezke so šmýkalkami. Toto všetko začnú deti a ich rodičia užívať na jar budúceho roka.