Na Hroncovej vznikne ihrisko pre každého

Prvou  etapou sa v týchto  dňoch  začala výstavba ihriska pre všetky generácie na Hroncovej ulici. Zámerom Mestskej časti Košice – Sever je postupne zrevitalizovať celý park tak, aby tu našli svoje miesto na aktívny oddych najmenší, tínedžeri, handikepovaní aj seniori.

Ako prvé postaví mestská časť  ihrisko pre najmenších.  Práce, na ktoré získala dotáciu od mesta vo výške takmer 22 tisíc eur, realizuje na základe zmluvy o spolupráci a finančnej spoluúčasti Správa mestskej zelene.

„Som rád, že sa Sever konečne prebúdza zo spánku. Myslím, že sme za 2 roky stihli oveľa viac ako niekto sľuboval 16 rokov. Aj toto ihrisko je toho dôkazom.“ Komentuje starosta Severu Marián Gaj.

V prvej fáze výstavby sa na Hroncovej zrealizujú zemné práce, položí sa dlažba, nové obrubníky, štrk, či gumené rohože pod hojdačky. Ihrisko sa oplotí, pribudnú lavičky s operadlom a smetné koše. Deti sa budú môcť hojdať na pružinových a vahadlových hojdačkách,  v novom pieskovisku so sedením a na multifunkčnej preliezke so šmýkalkami.

Na Hroncovej by v budúcnosti podľa projektu malo byť okrem ihriska pre najmenších aj oplotený výbeh pre psov, ihrisko pre tínedžerov, hendikepovaných a seniorov.