Letný prímestský tábor na Severe splnil očakávania detí aj rodičov

„Na budúci rok určite prídeme opäť !“– to bola najčastejšia veta pri rozlúčke na záverečnom stretnutí detí a rodičov prímestského tábora, ktorý v posledný júlový týždeň zorganizovala Mestská časť Košice – Sever.

Päťdňový turnus ponúkol deťom spoznávanie vybraných turistických atrakcií na Severe a blízkom okolí. V programe bola návšteva Botanickej záhrady, Zoologickej záhrady v Kavečanoch ale aj hry a súťaže. Asi najzaujímavejším bolo dopoludnie na Bankove.

Deti súťažili v minigolfe, potom ich čakal obed v reštaurácii Hotela Bankov a príjemná prechádzka do Košíc. Aj keď počasie táborníkom veľmi neprialo, nakoniec sa podarilo zrealizovať všetky z naplánovaných aktivít.

Najkrajšie bolo rozlúčenie. Deti počas celého týždňa v rámci tvorivých dielní vyrábali výzdobu na záverečnú párty na Aničke. Vlastnoručne vyrobené pozvánky pre rodičov, plagáty a girlandy potom sami nainštalovali na párty stan. O občerstvenie v podobe grilovaných klobások sa postaral starosta Gaj. Deti za výhry v súťažiach aj za celkovú aktivitu získali odmeny, ktoré im určite pripomenú pekný prázdninový týždeň.

Dovedna takmer 20-tka detí sa pravidelne stretávala v Senior dome na Obrancov mieru 2. Za týždeň sa zblížili natoľko, že sa stali kamarátmi a kontakty udržiavajú naďalej.

"Na Severe sme takýto tábor zorganizovali prvý krát. Radosť detí a spokojnosť rodičov ma presvedčili, že v tejto aktivite budeme pokračovať aj o rok." prisľúbil starosta Marián Gaj.

Fotogalériu nájdete na Facebooku Košice - Sever, alebo kliknite TU.