Košická noc múzeí a galérií

Košice sa už piaty raz pripoja k stovkám miest na celom svete so svojimi bohatými múzeami, galériami, či kultúrnymi centrami. Košická noc múzeí a galérií pokračuje aj tento rok v jednotnej téme približovania života v rôznych historických obdobiach rozvoja mesta. V roku 2015, kedy uplynie okrúhlych 70 rokov od ukončenia druhej svetovej vojny si pripomenieme nielen toto významné výročie ale aj spomienky na život v meste v povojnovom období 50.-tych rokov s presahom do rokov 70.-tych minulého storočia. Obdobie, v ktorom sa striedali pochmúrne roky s obdobiami nádeje, rozvoja a novej jari. Obdobie plné ľudských víťazstiev, úžasných objavov ale aj historických zlyhaní a národných tragédií.

Oživiť spomienky na nedávne časy vám možno pomôžu aj dôverne známe predmety, ktoré boli dlhé roky súčasťou každodenného života - nábytok, hračky, odevy, dopravné prostriedky, obrazy, domáce spotrebiče filmy, fotografie, či množstvo ďalších zaujímavých artefaktov, ktoré dnes už možno vzbudzujú úsmevnú nostalgiu, no v tých časoch neraz predstavovali viac než len obyčajné veci.

V sobotu, 16.mája / KULTÚRNE INŠTITÚCIE MESTA KOŠICE / si tak budete môcť vychutnať prechádzku večernými Košicami, spoznať zákutia historických zbierok, inšpiratívnych výstav, vypočuť si príbehy časov dávno minulých, stretnúť sa s priateľmi a užiť si Košickú noc múzeí a galérií v tradičnom čase od 17.00 až do polnoci.

Počas podujatia platí jednotné, zvýhodnené vstupné, dospelý 2€, deti do 15 rokov, dôchodcovia a ZŤP 1€. Vstupné zaplatíte v prvom navštívenom múzeu či galérií a v ostatných máte vstup zdarma.

Viac informácií sa dočítate tu: http://visitkosice.eu/sk/podujatia/vystavy/noc-muzei-a-galerii-2015/prog...