Denník nymfomanky - do 18 MN

Po dlhé roky, ba aj stáročia bol fenomén nymfománie považovaný za mýtus. Bol dokonca popieraný mnohými ženami, ktoré ho označovali za výmysel opačného pohlavia. Muži si tak vraj vytvorili akýsi príjemný sebaklam o nadmernom sexuálnom apetíte nežných polovičiek. V súčasnosti sa môžeme prejedať informáciami všakovakého druhu. Aj napriek tomuto faktu, nie je šokujúce, že niektorí ľudia majú doteraz rovnaký názor.

Dráma denník nymfomanky prináša so sebou množstvo erotických scén, no veľmi dobre zachytáva aj pocity hlavnej hrdinky. Ide o španielsky film, vystupuje tu veľa verejnosti nie veľmi známych hercov. Ak patríte medzi divákov, ktorí obľubujú drámy rozprávajúce životný príbeh, určite vám odporúčame Denník nymfomanky vidieť.

Prečo Val píše svoj denník nymfomanky?

Denník nymfomanky rozpráva skutočný príbeh mladej ženy, ktorá je posadnutá sexom. Dvadsaťosemročná Val je úspešná vzdelaná žena, ktorá však nikdy nebola zamilovaná, no počas svojho života vystriedala množstvo sexuálnych partnerov a postupne si začala uvedomovať, že sa od ostatných žien líši. Val si píše denník, denník nymfomanky, kde podrobne opisuje, všetky jej myšlienky, pocity i sexuálne zážitky. Tento denník je ako keby jej priateľom, ktorému sa so všetkým zdôveruje. Okrem neho má už len starú mamu, ktorá jediná jej rozumie.

Ako sa z obyčajného dievčaťa môže stať nymfomanka?

Svoju prvú sexuálnu skúsenosť mala v pätnástich rokoch. Zistila, že „najlepšie sa jej spoznáva vlastným telom“, ako sama tvrdila práve reč tela ovláda najlepšie. Val má vo svojom živote jedinú osobu, u ktorej má pocit, že jej skutočne rozumie a to svoju starú mamu, tá ale zrazu zomrie a Val má pocit, že ostala úplne sama. Hoci má mnoho priateľov, ani jeden z nich ju skutočne nemiluje, jediné na čo ju majú je sex. Val si to uvedomuje a dovtedy jej to vyhovovalo.

Prvá láska v denníku nymfomanky.

Jedného dňa Val ide na pohovor do novej práce, kde stretne muža, Jaimeho, ktorý jej „padne do oka“ na prvý pohľad. Je to prvý muž, do ktorého je Val skutočne zamilovaná, cíti sa s ním výborne, no je tu jeden problém, v posteli nie je veľmi dobrý a Val nedokázal uspokojiť. Val so svojou prvou láskou začne bývať, tu ale Jaime odhalí svoju pravú tvár. Vykľuje sa z neho žiarlivec, násilník a Val zažíva svoje prvé sklamanie v láske a to prežíva veľmi ťažko, dokonca sa takmer pokúsi o samovraždu.

Veď prečo by mi za to nemohli platiť, ak to robím rada aj zadarmo?

Val sa nakoniec rozhodne robiť prostitútku, veď prečo by jej za sex nemohli platiť, keď to rada robí aj zadarmo. Tu však spoznáva drogy, násilie a ďalšieho muža podobného Jaimemu. Zistí, že ani toto nie je život pre ňu. Uvedomí si to hlavne vďaka svojej mŕtvej priateľke, ktorú si našla v novej „práci“, mŕtvej babičke a jednému svojmu zákazníkovi. Uvedomí si, že si musí užívať každý deň a žiť naplno.

Každý deň treba prežiť naplno!

Val vie, že má problém, že je nymfomanka, no zároveň vie, že si musí prežiť svoj život a to tak ako najlepšie vie a hlavne naplno. Postaví sa opäť na vlastné nohy a začína žiť život, aký sa jej páči.

Denník nymfomanky(Diario de una ninfómana, Španielsko, 2008, 95 min.)

 

Prístupnosť: MP 18

Réžia: Christian Molina
Hrajú: Belén Fabra, Leonardo Sbaraglia, Llum Barrera, Geraldine Chaplin, Ángela Molina, Pedro Gutiérrez a ďalší.