Sever oživil letné kino v Amfiku, filmy pod holým nebom si pozrelo viac ako 23.000 divákov

Foto: Michal Gedeon, Košice

Hlavným organizátorom projektu letného kina v košickom Amfiteátri „Amfik uvádza...“ bola Mestská časť Košice – Sever. Od júla do konca septembra v rámci projektu odpremietala spolu 26 titulov, čo je viac ako 60 filmových hodín. Pohyblivé obrázky do kina pod holým nebom si počas leta prišlo pozrieť viac ako 23 tisíc divákov.

Mestská časť Košice – Sever sa do realizácie projektu „Amfik uvádza...“ pustila ešte na jeseň minulého roka. Schválením dotácie z grantovej schémy Ministerstva kultúry na základe žiadosti už nič nebránilo organizátorom v tom, aby sa myšlienka letného kina stala skutočnosťou.

Opäť po 20tich rokoch

Poslednýkrát sa v košickom amfiku „za starých čias“ premietalo zhruba pred 25 rokmi. Vtedy v premietacej kabíne stál premietač  Ján Vojtek, ktorý doteraz pracuje v jednom z košických multikín. Jeho žezlo v Amfiteátri prebral syn Ivan.

Stále najväčší amfiteáter na Slovensku

Vďaka novému digitálnemu premietaciemu zariadeniu si diváci filmy pozreli v tej najvyššej kvalite na premietacej ploche, ktorú ponúka iba košický Amfiteáter. Aj v súčasnosti, po rekonštrukcii, kedy je jeho kapacita  5.306 miest na sedenie, stále patrí medzi najväčšie na Slovensku.

Z amfiku domov vďaka MHD

Z letného kina v Amfiku sa diváci vďaka spolupráci s DPMK a.s. domov dostali aj MHD. Dopraváci vzhľadom na návštevnosť premietania, ako aj dopyty po doprave zo strany cestujúcich posilnili dopravu v nočných hodinách na všetky smery.

Podfukári pokorili rekord v návštevnosti

Premietanie v letnom kine v Amfiteátri v Košiciach sa chytilo. Po júlovom úspechu HOBIT-a a Nedotknuteľných, sa v auguste zrodil ďalší rekord. Podfukári – akčný film s hviezdnym obsadením - , ktorý otvoril augustový program na „Amfiku“ si vo štvrtok 1. 8. 2013 prišlo pozrieť viac ako 5.000 divákov.

Ďakujeme

Za spoluprácu na projekte „Amfik uvádza...“ ďakujeme týmto organizáciám a firmám:

MESTO KOŠICE

KOŠICE 2013 n.o.

ANTIK

Rádio Košice

Big Screen Media

Dopravný podnik mesta Košice

Eugen Bernát, fotograf

Michal Gedeon, fotograf

Magic Box Slovakia

Saturn enternaiment

Asociácia slovenských filmových klubov

Bonton film

Forum film

Barracuda Movie

Continental film

OZ Pre Košice Sever