Bradáči z košického amfiku sa budú fotiť v nedeľu popoludní

Marián Gaj, starosta

Aj napriek tomu, že sa slovenskí hokejisti neprebojovali do štvrťfinálových súbojov, bradáči zo Severu sa neholia až do nedele. O zápis do knihy slovenských rekordov sa prihlásilo 52 chlapov, ktorí sa rozhodli neholiť počas celých majstrovstiev sveta v hokeji. V nedeľu, 15.5.2011 v čase od 16:00 do 19:00 si ich komisári skontrolujú, kto seriózne dodržal sľub. 

„Každý chlap, ktorý sa zapojil do netradičného pokusu o slovenský rekord, musí prísť v nedeľu, v čase od 16:00 do 19:00 na miesto, kde sa fotil aj na začiatku šampionátu a tam ho odfotíme druhýkrát, s bradou. Prítomní komisári následne vyhodnotia, či sme vytvorili rekord a uvidíme, koľko chlapov sa reálne neholilo“ informovala Veronika Luczy, manažérka projektu Hokejové mestečko Košice – Sever 2011. 

Na začiatku sa do tohto netradičného pokusu zapojilo 52 chlapov. „Je medzi nimi aj náš starosta Marián Gaj, ktorý s bradou viedol aj riadne zastupiteľstvo a dnes sa takto zúčastní aj oficiálneho stretnutia s primátorom mesta“ komentovala Veronika Luczy. Medzi bradáčmi sa nachádzajú aj dvaja poslanci miestneho zastupiteľstva za platformu 7 statočných Vladimír Gürtler a František Ténai a tiež redaktor TV Joj Jozef Kačmáry. 

„Z pomedzi bradáčov ešte vyžrebujeme jedného, ktorý dostane od nás mobilný telefón“ dodala Veronika Luczy zo Severu.Všetkých chlapov, ktorí sa do tohto projektu zapojili, si môže verejnosť pozrieť na stránke www.slovenskerekordy.sk

V nedeľu, 15.5.2011 sa v amfiteátri odvysielajú posledné dva zápasy tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji (zápas o bronz a finále).„Už teraz sme začali prípravy na finálový zápas Ligy majstrov a Československú Superstar“ tvrdí Veronika Luczy. Amfiteáter počas zápasov Slovenska ukázal, že má svoju atmosféru a že si ľudia nájdu cestu na kultúrnospoločenské podujatia počas letných mesiacov.