Adventné trhy rozsvietili námestie na Mieri

Rozsvietením vianočnej výzdoby za účasti starostu Gaja a primátora Rašiho sa v nedeľu 25.novembra,  na Katarínu, začali Adventné trhy na Severe. Námestie nádeje na Mieri sa tak po dlhých rokoch stalo prvým miestom predvianočných trhov pre Košičanov.

„Na mieste, kde zvyčajne predávajú trhovníci zeleninu, sa teraz predávajú vianočné ozdoby, ručné práce, cukrovinky, ale aj varené vínko a pečené  klobásky. Snažili sme sa vytvoriť kultivované prostredie aj na stravovanie. Na grilovaných špecialitkách si pochutíte pekne za stolom pod strechou a zahrejú vás aj teplé lampy. Trhy ako vo Viedni to nie sú, ale snažili sme sa vytvoriť podmienky na to, aby sa na Mieri ľudia stretli a dobre cítili.“ Konštatuje starosta MČ Košice – Sever Marián Gaj.

Vysvietené námestie lákalo. Prvý deň prišlo na Mier okolo tisícky návštevníkov.

Som rád, že prvé reakcie sú pozitívne. Preto pozývam na Mier aj ostatných. Dnes  si určite pochutíte na výborných zemiakových plackách.“ Pozýva starosta Gaj.

Dnes sa Adventné trhy začínajú o 15.00 hodine. Program odštartuje o 17.00 hodine starosta Gaj polhodinkou otázok a odpovedí, potom na deti čakajú hry a súťaže. Predajné trhy sa končia každý deň o 20.00 hodine.