Zariadenie opatrovateľskej služby sa snažíme vylepšovať

MČ Košice – Sever poskytuje sociálnu službu pobytovou formou v Zariadení opatrovateľskej služby na určitý čas (24-hod. denne) fyzickým osobám, ktorým už nepostačuje poskytovanie sociálnej služby terénnou formou (na byte klienta najviac 8 hod. denne). Zariadenie opatrovateľskej služby MČ Košice – Sever (ďalej iba „ZOS“) poskytuje celodennú starostlivosť občanom, ktorých zdravotný stav je neliečiteľný a pokročilý, sú osamelí, alebo im ich rodinní príslušníci z rôznych príčin nemôžu zabezpečiť 24 hodinový dohľad a starostlivosť. Ide o občanov mesta Košice.

„Našou veľkou snahou je skvalitnenie poskytovaných služieb a spríjemňovanie prostredia klientov umiestňovaných v tomto zariadení. Snažíme sa to dosiahnuť hlavne zabezpečením ľudského a citlivého prístupu opatrovateliek k potrebám a požiadavkám klientov, ako aj zvyšovaním estetizácie prostredia. V čase predvianočných sviatkov sme zabezpečili v ZOS návštevu pána kaplána z Dómu sv. Alžbety. Klientov, ktorí prejavili záujem o jeho služby, vyspovedal a dal pomazanie. Od dodávateľa stravy, bol pre klientov počas vianočných sviatkov zabezpečený v rámci stravy vianočný balíček, ktorý predstavoval koláčik k obedu navyše, na raňajky sa podávali obložené taniere so šunkou, zeleninou a syrom, z čoho mali naši klienti nesmiernu radosť. Pre spríjemnenie prostredia a pre lepšiu pohodu klientov sme zakúpili na izby nové pohodlné kreslá a pekné obrazy. Maličkým darčekom pre našich klientov prispel aj starosta MČ v podobe kozmetického balíčka. Opatrovateľkám sme zakúpili nové pracovné odevy“ uviedla Bc. Zdenka Sloviková, vedúca oddelenia sociálnych vecí, MČ Košice – Sever.

Zariadenie opatrovateľskej služby bolo po nástupe nového vedenia v nie práve najlepšom stave. Priestory zariadenia neboli dostatočne udržiavané, vybavenie pre klientov bolo zastarané a nefunkčné. Cieľom MČ je neustále vylepšovať a skvalitňovať služby v prospech klientov, a zároveň zvyšovať profesionalitu našich zamestnancov.