Z činnosti Oddelenia rozvoja vyberáme …

Zástupcovia Oddelenia rozvoja MÚ MČ Košice – Sever sa pravidelne zúčastňujú rokovaní  dispečingu dopravného značenia na Magistráte mesta Košice. Na ostatnom sa prejednávali  podnety  na dopravné značenie. 

Dopravu na Tomášikovej pred školou riešia

Mestská časť Košice – Sever žiadala riešenie dopravnej situácie na Tomášikovej pred školou a na Národnej triede tak, aby bol vjazd do ulice povolený len dopravnej obsluhe. Navrhovala aj  osadenie Zákazu zastavenia na Hroncovej  a Palmovej. Mesto Košice a Krajský dopravný inšpektorát Košice doporučuje riešiť dopravnú situáciu na Tomášikovej pred školou na tvári miesta, nesúhlasí so zákazom vjazdu okrem dopravnej obsluhy  na Národnej triede, nakoľko ide o verejnú komunikáciu a  nedoporučuje Zákaz zastavenia na Hroncovej  a Palmovej.  

Zmena dopravy na ulici Pod šiancom

Mesto Košice určuje so súhlasom  Krajského  dopravného inšpektorátu   KR PZ v Košiciach použitie  dopravných  značiek podľa cestného zákona ulici Pod šiancom. Od 13.10.2012 osadí Zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch „Okrem dopravnej obsluhy“.

Trhoviská a detské ihriská

Pracovníci Oddelenia rozvoja zabezpečujú čistotu na trhoviskách pri OD Merkúr a OD Mier. V posledných dňoch pokosili zeleň na Krupinskej a na ulici Chrastie,  odstránili zeleň z komunikácie na Kalvárii a prepojovacieho chodníka z Kalvárie na Terchovskú ulicu. Kosili a upratovali areál MŠ na Gerlachovskej ulici, zabezpečili maľovanie detského ihriska, lavičiek a futbalových bránok na Krupinskej ulici, čistenie rigolov a pešej zóny na Kalvárii.

Stará spišská cesta pred a po úprave.

Chrastie pred a po úprave.