Vyjadrite sa k návrhu na riešenie prímestských zón

Mesto Košice pristúpilo k obstarávaniu overovacej štúdie Prímestský park Košice Bankov v rámci medzinárodného projektu PERlURBAN. Na základe záverov teritoriálnej analýzy Prímestského lesoparku Košice (spracovanej Mestskými lesmi), boli v Košiciach vytypované pre pilotný projekt dve lokality - Bankov a Ťahanovce.

Overovacia štúdia je súčast'ou medzinárodného projektu Periurban, ktorá spresní spôsob využívania územia, priestorovo skoordinuje jednotlivé rekreačné aktivity, definujesystém dopravného sprístupnenia a vybavenia rekreačnej oblasti, navrhne formu a mieru intenzity využitia rešpektujúc požiadavky na ekológiu a životné prostredie a vychádzajúc z vlastníckych pomerov na tomto území.

Do textovej i grafickej časti dokumentácie je možné nahliadnuť na Magistráte mesta Košice, referát ÚHA, alebo na webovej stránke mesta www.kosice.sk. Prípadné pripomienky a námety je potrebné podat' písomne a doručit' najneskór do 03.12.2012 (vrátane) na adresu: Mesto Košice, Útvar hlavného architekta mesta Košice, Magistrát mesta Košice, Tr. SNP, 48/A, 040 II Košice alebo v elektronickej forme na adresu zuzana.sukova@kosice.sk .

Verejné prerokovanie konceptu „Overovacej štúdie Prímestský park Košice – Bankov“ s odborným výkladom sa uskutoční vo štvrtok  22. novembra 2012 o 16.00 hodine v zasadačke MMK na Triede SNP 48/A, C-205.