Trhoviská na Mieri a Merkúri začali zarábať

Kúpiť si čerstvú zeleninu a ovocie od drobnopestovateľov si Severania zvykli na trhoviskách pri obchodnom centre Mier a Merkúr. Aj keď nejde o veľké trhoviská, je o ne záujem. Mestská časť Košice – Sever preto v minulom roku nastavila podmienky pre trhovníkov vo VZN tak, aby boli spokojní trhovníci, nakupujúci aj kasa mestskej časti.

Bolo nemysliteľné, aby v súčasnom svete trhovej ekonomiky bolo výhodnejšie platiť za trhové miesto na deň ako na celý mesiac. Podmienky pre trhovníkov boli jednoducho postavené na hlavu. Preto sme ich nastavili tak, aby boli spokojní všetci.“ Hodnotí starosta MČ Košice – Sever Marián Gaj.

Zmena sadzobníka poplatkov spôsobila, že v minulom roku trhoviská na Mieri a Merkúri zarobili pre mestskú časť dvojnásobne. Kým v roku 2009 a 2010 boli príjmy z prenájmu trhových miest vo výške približne 15 tisíc eur, v minulom roku to bolo takmer dvakrát toľko – 27 524 eur.

Je nám však ľúto, že zarobené financie nemôžeme investovať do zlepšenia predaja. Poslanci nám na opravy a údržbu striech stánkov schválili len 1 000 eur, za ktoré sme prístrešky doslova iba „poplátali“.“ Konštatuje prednosta MÚ Jaroslav Polaček.

Mestská časť Košice – Sever očakáva za rok 2012 za prenájom trhových miest príjmy vo výške viac ako 30 tisíc eur.