Starosta Gaj rokoval s cyklistami v amfiku

Cieľom stretnutia starostu Severu Mariána Gaja s košickými cyklistami bolo hovoriť o možnostiach prepojenia centra mesta s rekreačnými oblasťami na území mestskej časti Košice – Sever, akými sú Anička, Bankov, Čermeľ, Alpinka, ale aj Hradová a Jahodná.

Minulý týždeň privítal starosta mestskej časti Košice – Sever Marián Gaj v amfiteátri asi 20 cyklistov na čele s Ing. Karolom Labašom (Cyklistická únia mesta Košice) a JUDr. Mgr. Ladislavom Rovinským (Spolok na podporu skrášľovania Košíc). Hovorili o možnostiach, aké má pre cyklistov mestská časť Sever.

Na stretnutí bol spomenutý aj návrh vytvoriť cyklotrasu z Aničky na sídlisko Ťahanovce s využitím lávky cez Hornád. Cyklotrasa by prechádzala areálom bývalej magnezitky, kde je schválený nový územný plán, ktorý ráta s prepojením. Cieľom je vytvoriť také podmienky, aby ľudia mohli jazdiť do práce a do školy na bicykli a taktiež, aby priechody pre chodcov boli zároveň aj priechodmi pre cyklistov, alebo oddelene vedľa seba.

“Chceme podporovať cyklodopravu v našej mestskej časti a zlepšiť aj možnosti parkovania pre bicykle” povedal starosta Marián Gaj.

Starosta Gaj spomenul, že počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji bolo v amfiteátri zriadené aj strážené parkovisko bicyklov.