Stanovisko Severu k otvorenému listu vlastníkov pozemkov v lokalite Anička

Anicka venčovisko

Teší nás, že naša práca vyvolala záujem a predovšetkým diskusiu o možnom riešení situácie nielen v otázke psov, ale aj v otázke vyriešenia fungovania lokality Aničky. Tak ako pri psoch, tak aj vyriešenie lokality Anička nie je v silách jedinej Mestskej časti Košice - Sever. Veríme, že aj vzhľadom na nové zistenia a návrhy občanov, vzíde z nášho prvotného návrhu riešenie, za spolupráce Mesta Košice, Správy mestskej zelene, vlastníkov dotknutých pozemkov v lokalite Anička a Mestskej časti Košice - Sever. Riešenie, ktoré vytvorí podmienky na bezproblémové fungovanie nielen pre majiteľov psov a ich štvornohých miláčikov, ale aj pre všetkých ostatných návštevníkov tejto vyhľadávanej lokality a Severu ako takého.

Preto k návrhu VZN o podmienkach držania a chovu psov na Severe plánuje starosta Marián Gaj  zvolať stretnutie občanov s pozvanými odborníkmi z oblastí ako sú chov psov, hygiena a verejný poriadok. Rovnako je stále možné zasielať na Miestny úrad  MČ Košice - Sever svoje pripomienky k predmetnému návrhu VZN.

Vedenie Mestskej časti Košice - Sever v žiadnom prípade neplánuje, nepodporí a ani nepredloží na schválenie Miestnemu zastupiteľstvu Mestskej časti Košice - Sever taký návrh VZN, ktorý by zasahoval do vlastníckych práv tretích osôb.

Otvorenený list vlastníkov pozemkov v lokalite Anička