Sever zverejňuje zmluvy najlepšie z Košíc

Zo všetkých mestských samospráv v Košiciach je Sever na čele pelotónu v zverejňovaní zmlúv na internete. Vyplýva to z kontrolného prieskumu Transparency International Slovensko (TIS) o zverejňovaní zmlúv na internete. Zverejňovanie zmlúv, faktúr a objednávok je pre samosprávy povinné od 1. januára 2011. Mestská časť Košice – Sever sa umiestnila na 7. mieste zmonitorovaných samospráv na Slovensku. 

„Aj napriek tomu, že sme do samosprávy neprišli kvôli rebríčkom, táto správa nás potešila. Je to výsledok práce viacerých ľudí. Od samotného začiatku sme chceli urobiť stránku pre ľudí, aby bola čítaná, aktualizovaná a priehľadná“hovorí o výsledkoch TIS starosta Marián Gaj. Podľa neho čaká stránku ešte veľa zmien smerom k lepšiemu, len to chce čas. 

Poslanci Severu prijali novú organizáciu úradu čo sa okrem iných noviniek čoskoro zobrazí na stránke. „V rámci novej organizačnej štruktúry chceme zriadiť kanceláriu prvého kontaktu. Práve preto našu stránku budeme vylepšovať, aby sme sa viac priblížili ľuďom“ informuje o pripravovaných zmenách prednosta Jaroslav Polaček. Spokojnosť ľudí, ktorí potrebujú na úrade niečo vybaviť je pre neho priorita najbližších mesiacov. 

Sever dokonca uvažuje o tom, že pripraví svoju internetovú stránku aj pre nevidiacich.