Sever vyzýva vlastníkov pozemkov, aby si pokosili!

Mestská časť Košice – Sever v tomto roku prvýkrát vyzvala vlastníkov pozemkov, aby si pokosili. Úrad listom požiadal majiteľov pozemkov, ktoré zanedbali. „Denne nám volajú občania a žiadajú, aby sme pokosili konkrétne pozemky. Zistíme vlastníka a následne ho vyzveme, aby sa o svoj pozemok postaral podľa platného VZN. Jednoducho, aby ho pokosil.“ Hovorí Igor Vargoško z Oddelenia rozvoja MÚ MČ Košice – Sever.

„V prípade, že ide o pozemok jednotlivca alebo firmy, vlastníci väčšinou zareagujú ihneď. Horšie je to vtedy, keď ide o parcely na nevysporiadaných pozemkoch alebo na pozemkoch mesta, ktoré nemá v správe Správa mestskej zelene. Aj mestu sme poslali výzvu. Začiatkom júna tohto roku sme upozornili na nepokosených 23 mestských parciel na území Severu. Doteraz ich nepokosili...,“ pokračuje Vargoško.

Preto mestská časť presne zmapovala sporné pozemky. Ide spolu o približne 2 hektáre zelene pri chodníkoch a cestách, ktoré sa rozhodla kosiť na vlastné náklady. Kosenie zabezpečujú traja aktivační pracovníci od júla tohto roka. Mestská časť žiada obyvateľov o trpezlivosť, pretože tieto pozemky sú členité a na viacerých miestach. Koscom nepomáha ani počasie. Je teplo a vlhko – ideálne počasie na rast trávy.