Prvé Adventné trhy na Mieri sa vydarili!

O rok sa stretneme opäť!

Prvé Adventné trhy na Mieri, ktoré zorganizovala Mestská časť Košice – Sever od 25. 11. do 2. 12. 2012, sa stretli so záujmom Severanov, obyvateľov mesta, ale aj médií.

„Som rád, že myšlienka oživiť Mier dostáva reálne kontúry. Chcem poďakovať všetkým, ktorí sem počas Advetných trhov prišli. Trhovníkom, umelcom, ale najmä Severanom. Vďaka nim tu bola každý večer vynikajúca atmosféra.“ Hodnotí starosta MČ Košice – Sever Marián Gaj, ktorý bol na trhoch denne.

Na sedem dní sa Mier zmenil na predvianočné trhy s vôňou pečených klobások, vareného vína a medoviny. Umelci zabávali všetkých, ktorí na Mier prišli. Najväčší záujem bol o ukážku tradičnej dedinskej zabíjačky, na svoje si každý deň prišli aj deti a hitom sa stali langoše a čerešňová medovina.

„Bolo to náročné, na Mieri sa niečo podobné ešte nerobilo, ale muchy máme vychytané, na budúci rok to bude určite lepšie.“ Hovorí starosta Gaj.

Najbližšie sa na Mieri stretneme 19. januára 2013, kedy v rámci Otváracieho ceremoniálu Košice - EHMK premenujeme Námestie nádeje na Námestie Jána Máthého.

Fotogalériu pripravujeme.

Videoreportáž z tradičnej dedinskej zabíjačky - TU.

Ako sa deti zabávali na Severe počas Adventných trhov 2012 - TU.