Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti Občianske združenie Hralandia

V cykle „Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti“ si Vám dovoľujeme predstaviť ďalšie Občianske združenie Hralandia.

Poštová adresa: Stará spišská cesta 2147/1,040 01 Košice,

Predseda:Ing. Viktória Satmáriová

Tel.: 0944 403 330, 0948 050 167

E-mail: hralandia@hralandia.sk

Občianske združenie Hralandia, o.z., registrované Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky od 31.5.2013 pod reg. č. VVS/1-900/90-41596, bolo založené mamičkami detí s poruchou autistického spektra a inými vývinovými poruchami.

Dôvodom pre založenie občianskeho združenia bola túžba a sen mamičiek vytvoriť pre ich deti priestor, v ktorom by sa im mohli spoločnými silami individuálne venovať, zároveň priestor, v ktorom by nadobúdali dôležité zručnosti a schopnosti v komunikácii, v sociálnej oblasti, v hre. Cieľom bolo vytvoriť svet, kde by sa hravou formou a využitím správnej motivácie naučili čo možno najviac vecí, ktoré sú pre bežné deti úplnou samozrejmosťou. Detské centrum Hralandia sa podarilo vybudovať za veľkej podpory a pomoci dobrovoľníkov.

Poslanie OZ Hralandia:

„Budeme radi, ak sa naše detské centrum HRALANDIA stane ostrovom hier pre každé dieťa, ktoré si ho bude chcieť vyskúšať a to bez ohľadu na to, či ide o dieťa zdravé, šikovné, hravé alebo o dieťa, ktoré bude v nejakom ohľade (komunikačnom, sociálnom či inom) potrebovať našu pomoc a povzbudenie. Zároveň nechceme zabudnúť ani na rodičov, starých rodičov a tých, ktorí sa o naše deti starajú. Našou snahou je zdokonaľovať naše znalosti a skúsenosti  pri výchove detí, so špeciálnymi prístupmi k výchove a vzdelávaniu, aj formou odborného vzdelávania (prednášok prípadne rôznych školení), ak to bude v našich silách aj materiálnou pomocou. A to čo sme sa už naučili, alebo sami vyskúšali radi posunieme ďalej“.

Bližšie info spolu s bohatou fotodokumentáciou nájdete tu

https://sk-sk.facebook.com/Hralandia-689406321092323/