Potraviny pre občanov v hmotnej núdzi a pre dôchodcov vydá aj Sever

Už minulý týždeň priviezlo niekoľko kamiónov múku a cestoviny pre stovky ľudí v hmotnej núdzi a pre dôchodcov. Sever sa tak zapojí do projektu realizácie Programu dodávok potravinovej pomoci. Prví záujemcovia si múku a cestoviny odnesú už v stredu, 17. augusta. Na výdaj osobne dohliadne starosta Gaj.

V stredu, 17. 8. 2011 v čase od 9.00 do 18:00hod. sa môžu záujemcovia o potraviny zastaviť na miestnom úrade (košický amfiteáter), kde im po predložení potrebných dokladov bude vydaná múka a cestoviny. „Minulý týždeň nám múku a cestoviny doručili, takže sme pripravení. Som rád, že máme dostatok dobrovoľníkov, ktorí nám pomôžu pri výdaji, pretože ľudí príde pravdepodobne dosť“ myslí si starosta Marián Gaj.

Brána amfiteátra bude v dňoch výdaja otvorená a pri výdaji bude asistovať aj mestská polícia. „Tí, ktorí nemôžu prísť v stredu, sa nemusia báť, že o svoje potraviny prídu. Vydávať ich budeme do konca augusta, vždy v stredu a v piatok (17., 19., 24., 26., a 31. august)“ informuje prednosta úradu Jaroslav Polaček.

Každý príjemca potravín je povinný sa preukázať platným občianskym preukazom a potrebnými potvrdeniami o nároku na potravinovú pomoc. Svojim podpisom potvrdí prevzatie potravín, súhlas so spracovaním osobných údajov a zaviaže sa, že poskytnuté potraviny nebude ďalej predávať a distribuovať. Ľudia sa budú môcť rozhodnúť, že si nepreberú celé prislúchajúce množstvo potravín na osobu, ale každý má nárok na 20 kg múky a 20 kg cestovín. Odvoz vydaných potravín si musí každý príjemca zabezpečiť na vlastné náklady. V tejto súvislosti vybavuje mestská časť Košice – Sever bezplatné parkovanie pred bránou areálu amfiteátra pre poberateľov v čase, kedy si prídu pre múku a cestoviny.

Sever je zároveň prvou mestskou časťou v Košiciach, ktorá si prevzala potraviny priamo, bez nutnosti použitia medziskladov potravinovej banky. Zároveň sa chceme poďakovať redakcii košického Korzára a Východoslovenským tlačiarňam, ktoré zapožičali techniku, nevyhnutnú pre vykládku potravinovej pomoci.