Poslanci na Severe budú rokovať o rozpočte na budúci rok

Hlavným bodom programu XIX. zasadnutia MZ MČ Košice – Sever je návrh programového rozpočtu mestskej časti na rok 2013. Po prerokovaní v jednotlivých komisiách miestneho zastupiteľstva sú v návrhu zapracované všetky pripomienky a požiadavky poslancov v súlade s potrebami mestskej časti.

Zníženie sumy za donášku stravy

Vzhľadom na zmeny v mestskom VZN o úhradách za sociálne služby sa koncom roka zvýšila cena za donášku stravy pre klientov Opatrovateľskej služby o 0,70 € bez poskytnutia ďalších opatrovateľských úkonov. V súčasnosti starkí platia 1,53 €, čo je najviac v meste. Návrh MÚ Košice – Sever po prerokovaní sociálno – zdravotnej komisie MZ MČ Košice - Sever je znížiť výšku úhrady za donášku stravy o 30 % a stanoviť jej sumu tak, že bude predstavovať 1,07 € za donášku na deň.

Návrh programového rozpočtu 2013

Mestská časť bude v roku 2013 hospodáriť s  rozpočtom vo výške viac ako 1 300 tisíc €, z toho bežné príjmy predstavujú 1 235 294 € a kapitálové príjmy 72 300 €. Prioritou návrhu rozpočtu v budúcom roku sú opravy komunikácií, na ktoré by malo ísť o 12 tisíc € viac ako v tomto roku. 24 968 € chce dať Sever v budúcom roku na kultúru a šport. V tomto roku prerozdelili  len 3 200 €. Nulu v rozpočte tohto roka nahradí v budúcoročnom rozpočte 2 500 € na kosenie a na opravy existujúcich detských ihrísk 20 tisíc eur. Na chode miestneho úradu chce Sever ušetriť v roku 2013 zhruba 45 tisíc eur oproti roku 2012. Návrh rozpočtu počíta aj s úsporou na poslaneckých odmenách.

Verejná zbierka na zastupiteľstve po tretíkrát

Miestny úrad predložil návrh na vyhlásenie verejnej zbierky poslancom Miestneho zastupiteľstva už niekoľkokrát. Verejnou zbierkou chce získať prostriedky na spolufinancovanie rekonštrukcie detských ihrísk. Do verejnej zbierky by mohol prispieť každý, zvolenou sumou na účet konkrétneho projektu. O výsledkoch zbierky a použití získaných finančných prostriedkov by MČ Košice – Sever informovala občanov na webovej stránke MČ Košice – Sever.