Po múke a cestovinách sa na Severe v prvý deň zaprášilo

V rámci realizácie Programu dodávok potravinovej pomoci začala Mestská časť Košice – Sever včera s výdajom potravín pre občanov. Pre potraviny si prišlo 140 ľudí, prevažne dôchodcov. Do výdaja sa zapojil aj starosta Marián Gaj.

Sever môže potravinami pomôcť viac ako tisícke občanov. „Včera popoludní prišlo 140 prvých z nich a boli to predovšetkým dôchodcovia. Celý priebeh bol pokojný a bezproblémový. Pokračujeme v piatok“ komentoval výdaj potravín starosta Marián Gaj. Občania zo Severu sa pred prebratím potravín preukázali potrebnými dokumentmi a dokladom totožnosti.

Sklady sa tak uvoľnili o prvé takmer tri tóny hladkej múky a tri tony bezvaječných cestovín. Dôchodcovia neskrývali radosť. „Slniečko nám pekne svieti, zajtra bude dobrý obed. Som spokojný,“ povedal dôchodca Juraj. „Podelím sa s cestovinami so svojim psíkom, má cestoviny rád. Žijeme sami v malom byte. Je dobré, že nám takto politici pomáhajú“ myslí si pani Hana. Každý občan si prevzal po 20 kg múky a 20 kg cestovín.

Pri výdaji potravín pomáhali starostovi aj dobrovoľníci z radov zamestnancov úradu ale aj dobrovoľníci z radov občanov. „Je rok dobrovoľníctva a my sme skúsili osloviť verejnosť a stálo to za to. Som príjemne prekvapený, že máme na Severe dosť ľudí, ktorí chcú nezištne pomáhať“ prejavoval radosť starosta Gaj. Na priebeh výdaja potravín dohliadala aj mestská polícia, podľa ktorej bolo všetko v poriadku a bez konfliktov.