Na stavbách za takmer 80 tisíc eur sa pracuje

Prioritou mestskej časti Košice – Sever je zvýšiť komfort bývania. Rekonštruovať detské ihriská, stavať nové, skultúrniť prostredie medzi blokmi revitalizáciou zelene a zavedením poriadku do parkovania. Keďže MČ v rozpočte zdroje na investície nemá, financie zháňa starosta. Z účelových transferov od mesta získal v tomto roku spolu takmer 80 tisíc eur. Vďaka tomu sa na Severe konečne stavia.

Nové parkovisko na Obrancov mieru

Zhruba o týždeň odovzdajú Mestskej časti Košice - Sever Inžinierske stavby, a. s. nové parkovisko. 58 parkovacích miest na ulici Obrancov mieru č. 5 – 11 a 23 – 29 postavili za necelý mesiac. Do výstavby investovala MČ zo svojho rozpočtu 10 tisíc eur a mesto prispelo 25 tisícami.

Na Hroncovej ihrisko aj venčovisko

Na Hroncovej medzi blokmi už vyrástlo nové detské ihrisko. Hojdačky a preliezky sú už osadené, no na poriadnu zábavu si ešte bude treba počkať. V týchto dňoch sa realizujú terénne úpravy. Venčovisko je zamerané a robí sa príprava na realizáciu. Spolu sa tu preinvestuje 35 tisíc eur. Slávnostné otvorenie ihriska plánuje MČ na jar, kedy výsadbou dokončí tento projekt S práva mestskej zelene.

Polianska sa mení

Na ZŠ Polianska sa priestor pri multifunkčnom ihrisku mení. Pri plote a jeho okolí sú vysekané kríky, aby sa mohlo osadiť nové oplotenie. Lavičky sú už osadené a dláždi sa prístupový chodník. Ak počasie dovolí, s prácami sa bude pokračovať tak, aby sa ihrisko otvorilo čo najskôr. Na práce, materiál, nové herné prvky a mobiliár sa preinvestuje 20 tisíc eur.

Fotografie sú z dňa 30.11.2012. Viac fotografií z investičných akcií Severu nájdete na našom Facebooku - klikni TU.