Na Severe zapájajú do kultúry všetkých

Vianoce na hlavnej 2011

Inšpirovať  mladších, motivovať starších a zaujať všetkých – to je zámer projektu komunitnej spolupráce v mestskej časti Košice – Sever.  Klasické kultúrne podujatia by sa mali zmeniť na stretnutie mládeže, rodín s deťmi aj seniorov, na ktorých organizácii sa budú aj sami podieľať.

„Chceme prepojiť komunity v našej mestskej časti,  aby sa navzájom spoznávali, inšpirovali skúsenosťami  a začali sa akceptovať. Chceme podchytiť mladých umelcov, rodiny s deťmi  aj seniorov. Podali sme niekoľko projektov, ktoré, ak budú schválené, rozbehnú prvé komunitné aktivity,“  vysvetľuje starosta Marián Gaj.

V októbri MČ začína s organizovaním trhov ručných prác, tzv. burzy, kde sa môžu prezentovať všetci, ktorí vyrábajú ručne čokoľvek.  12. októbra 2012 sa na námestí  Nádeje stretnú napr.seniori zo Severu, ale aj iných MČ, ale aj mladí šperkári, košíkári, či maliari. Trhy by sa v budúcnosti mali stať pravidelným podujatím na Mieri.

Do konca tohoto roka bude MČ v spolupráci s Mestom Košice na Čičkách organizovať Košickú šarkaniádu /20. 10. 2012, v prípade zlého počasia o týždeň neskôr/ pre deti a ich rodičov. Chýbať nebude Katarínska zábava pre seniorov, ani podujatie v rámci Košických Vianoc na Hlavnej /20. 12. 2012/.

Kompletný harmonogram podujatí organizovaných na území MČ nájdete TU.