Na Podhradovej vyrastie ihrisko pre všetkých

Prvým pracovným stretnutím v areáli ZŠ Polianska na Podhradovej sa začala realizácia rekonštrukcie multifunkčného ihriska. V prvej fáze sa na tomto sídlisku preinvestuje viac ako 20 tisíc eur na zónu, ktorá by v budúcnosti mala slúžiť na oddych, hry a relax pre všetkých – od detí až po seniorov.  

Nová relaxačná zóna vznikne spojením málo využívaného multifunkčného ihriska v areáli ZŠ Polianska s okolitými pozemkami.  Zóna sa oplotí, upravia sa chodníčky, namontujú nové lavičky, odpadkové koše. Pribudne nové pieskovisko, hojdačky a trojstena na lezenie od certifikovanej firmy Playsystem. Novým oplotením vznikne aj ďalší vchod na ihrisko z Lomnickej ulice.

„Výstavba novej zóny pre deti aj dospelých je finálnou fázou v rámci projektu revitalizácie detských ihrísk na Severe. Od mája komunikujeme s Mestom, Správou mestskej zelene a ZŠ Polianska, aby sme koncom novembra mohli nové ihrisko odovzdať do užívania.“ Hovorí starosta Marián Gaj.

Na pracovnom stretnutí za účasti námestníčky primátora Renáty Lenártovej, starostu MČ Košice – Sever, prednostu MÚ MČ Košice – Sever Jaroslava Polačeka, riaditeľa SMZ Richarda Majzu, jeho námestníčky Marty Poprikovej a riaditeľky ZŠ Polianska Ingrid Gamčíkovej si kompetentní ujasnili majetkové vzťahy a harmonogram prác.  So stavebnými úpravami sa začína v polovici októbra. Rekonštrukciu realizuje na základe zmluvného vzťahu s mestskou časťou Správa mestskej zelene.

V projekte revitalizácie detských ihrísk na Severe sú v tomto roku zahrnuté aj detské ihrisko na Krupinskej ulici na Kalvárii (investícia 3.000 EUR) a ihrisko v Parku Hroncova – Boženy Němcovej (investícia 22.000 EUR).

Multifunkčné ihrisko ZŠ Polianska - pôvodný stav

Multifunkčné ihrisko ZŠ Polianska - pôvodný stav