Na Krupinskej otvárame nové detské ihrisko

Projekt revitálizácie detských ihrísk na Severe pokračuje. Ďalšie, ktoré po rekonštrukcii začne slúžiť deťom a rodičom, sa nachádza na Krupinskej ulici Na Kalvárii.

„Detské ihrisko na Krupinskej má výhodnú polohu. Je obkolesené bytovkami a domami, rodičia môžu na deti dozerať priamo z okna svojho bytu. Aj preto sme sa rozhodli, že  ihrisko skultúrnime, aby sa stalo pekným miestom pre obyvateľov tejto lokality a bezpečným pre ich deti.“ Zdôvodňuje Marián Gaj, starosta MČ Košice – Sever.

S rekonštrukciou ihriska sa začalo koncom augusta. Osadili sa nové herné prvky – hojdacie koníky a  domček na hranie so šmýkalkou. Kompletnou očistou prešlo pieskovisko. Opravil sa betónový múrik a vymenil piesok. Nanovo sú natreté aj všetky drevené, či kovové súčasti oplotenia. Rekonštrukcia detského ihriska na Krupinskej stála MČ Košice – Sever takmer 3.700 eur.

Slávnostné otvorenie detského ihriska na Krupinskej spojené s Tekvicovou party sa uskutoční v stredu 31. októbra 2012 od 15.00 hodiny. Srdečne pozývame!

Ihrisko Krupinská pred:

Ihrisko Krupinská po: