Na Aničke bude ihrisko pre hendikepovaných

Vďaka financiám z grantu Karpatskej nadácie vyrastie v tomto roku v parku na Aničke Detské ihrisko pre hendikepovaných. Karpatská nadácia tento projekt podporila sumou takmer 6 tisíc eur. Žiadateľom o podporu bolo Mesto Košice a jedným z prispievateľov je aj Mestská časť Košice – Sever. Celkovo sa na výstavbu detského ihriska preinvestuje necelých 18 tisíc eur.

„Teší ma, že sa z Aničky postupne opäť stáva miesto oddychu a relaxu naozaj pre všetkých. Stačí len dúfať, že spojením síl a financií viacerých inštitúcií a organizácií sa podarí zrealizovať čoraz viac takýchto projektov.“ Konštatuje Marián Gaj, starosta Mestskej časti Košice – Sever. „Len nedávno odstúpil jeden zo sponzorov projektu, preto aj touto cestou vyzývam k spolupráci a podpore. Na realizáciu detského ihriska je potrebných ešte 1.000 eur.“

Karpatská nadácia zverejnila projekty, ktoré podporila vo výzvach Otvorená knižnica a Voľnočasové zóny bez bariér. Celkovo prerozdelila takmer 90 tisíc eur na 24 projektov. Vďaka financiám sa v tomto roku môžete tešiť aj na zaujímavé podujatia vo Verejnej knižnici Jána Bocatia alebo v Knižnici pre mládež na Juhu. Vo výzve Voľnočasové zóny bez bariér uspeli tri projekty z Košíc. Finacie na svoje aktivity získa aj OZ Detské srdce a neziskovka Timi z Košíc.