Grafiťáci môžu pomaľovať plot amfiteátra.

Areál košického amfiteátra mení svoju tvár. Upratovacie čaty začínajú čistiť areál, ktorý sa v súčasnosti takmer vôbec nepoužíva. Svoju novú tvár má dostať aj počmáraný plot. Sever hľadá grafiťákov, ktorí chcú pomôcť vytvoriť dobrú hokejovú atmosféru.

Tento týždeň začala mestská časť Košice – Sever s úpravou areálu amfiteátra, v ktorom bude zriadené hokejové mestečko. „Areál musí byť na sto percent pripravený. Čaká nás veľa práce, preto využívame každý deň, kedy nám praje počasie“, tvrdí Marián Gaj, starosta mestskej časti Košice – Sever. Mnoho prác zabezpečí vedenie úradu pomocou aktivačných prác. „Sme radi, že môžeme využívať túto ponuku. Mnohé úpravy však budú potrebovať odborníkov“, komentuje starosta Gaj v súvislosti s tým, že o areál amfiteátra je už teraz záujem využívať ho aj po hokejovom šampionáte.

„Mestská časť už dostala niekoľko ponúk na organizovanie koncertov pod holým nebom na túto sezónu. Sme radi, že je o amfiteáter záujem“ dodal starosta. Po hrubom vyčistení celého areálu budú nasledovať úpravy sedadiel. „Niektoré sedadlá sú bohužiaľ zdevastované, tie chceme odstrániť, aby sa nikomu nič nestalo. Bezpečnosť pri takomto veľkom podujatí je prvoradá“, komentuje Jaroslav Polaček, prednosta úradu. Kapacita amfiteátra sa podľa neho veľmi nezníži. Jedná sa len o pár sedadiel.

Toalety sú podľa Polačeka tiež v poriadku. Stačí ich len vyčistiť a sú pripravené zvládnuť aj veľký nápor fanúšikov.

Svoju novú tvár môže dostať aj dnes počmáraný plot amfiteátra. „Graffiti je umenie, ktorému rozumie dnes viac a viac ľudí. Chceme ponúknuť plochu umelcom, ktorí by sa vedeli realizovať. Hlavným mottom však musia byť hokejové majstrovstvá sveta“, myslí si o tomto umení starosta Gaj. Podľa neho to pomôže vytvoriť dobrú hokejovú atmosféru.

 „Amfiteáter máme v správe od magistrátu. Podľa platnej zmluvy je našou povinnosťou sa o neho starať. My dúfame, že projekt Hokejové mestečko Košice – Sever naštartuje znovu záujem organizátorov veľkých podujatí a vrátime mu atmosféru starých čias, ktorú si všetci pamätáme“, dodal starosta Gaj.