Dotáciu na zakúpenie palivového dreva môžete žiadať do 24.2.2012 (piatok)

Podávanie žiadosti o poskytnutie dotácie naďalej trvá. Podávanie žiadosti o poskytnutie JEDNORAZOVEJ dotácie na humanitárne účely - zakúpenie palivového dreva pre občanov v hmotnej núdzi, ohrozených nepriaznivými poveternostnými podmienkami naďalej trvá. Žiadosť si je možné podať do 24.02.2012 do 12.00 hod. na oddelenie sociálnych vecí, číslo dverí 006.

Dotáciu je možné poskytnúť v maximálnej sume 23 Eur za 1m3, najviac v objeme 3m3 na 1 obytnú jednotku, t. z. maximálna výška dotácie je 69 Eur na jednu obytnú jednotku. Dotácia na humanitné účely – palivové drevo je určená pre tie skupiny obyvateľov, ktorí nemajú palivo na kúrenie, na preklenutie nepriaznivého mrazivého počasia, sprevádzaného vysokými mínusovými teplotami. To znamená, že nie každý občan, ktorý je v hmotnej núdzi má automaticky nárok na uvedenú dotáciu, len preto, že je v hmotnej núdzi.

Na účely poskytnutia tejto dotácie je potrebné zo strany občana:

- predložiť právoplatné Rozhodnutie z ÚPSVaR o hmotnej núdzi,

- predložiť vyplnenú žiadosť o poskytnutie dotácie na sociálne odd. č. dverí 006,

- predložiť čestné prehlásenie, že občan má vysporiadané vzťahy so štátnym rozpočtom,

- predložiť súhlas občana s poskytnutím finančných prostriedkov na účet obce,

- predložiť od správcu bytu potvrdenie o vlastníctve bytu a bankové spojenie (č. účtu správcu bytu), pri rodinnom dome predložiť list vlastníctva a číslo účtu vlastníka nehnuteľnosti (rodinného domu).