Do konca augusta sa bude opravovať Potočná a časť Urbánkovej ulice

Motoristi prechádzajúci cez Potočnú a časť Urbánkovej ulice neďaleko štadióna Lokomotívy v Čermeli sa od utorka 13. júla musia pripraviť na menšie dopravné obmedzenia.

Košická spoločnosť Eurovia SK, ktorá spomedzi piatich uchádzačov uspela s ponukou za 178 462 eur vo verejnej súťaži na súvislú opravu týchto miestnych komunikácií, tam bude až do konca letných prázdnin rekonštruovať nielen vozovku, ale aj obrubníky a priľahlé chodníky. 
Nový asfalt na cestách a chodníkoch pribudne na Potočnej ulici medzi križovatkami s Havlíčkovou a Urbánkovou ulicou, s pokračovaním po tejto ulici až po jej križovatku s Vonkajším Červeným brehom. Celkovo sa zrekonštruuje 650-metrový úsek a položí takmer 7100 „štvorákov“ asfaltu. Motoristov počas realizácie stavebných prác čakajú čiastočné obmedzenia na oboch uliciach. Premávka bude regulovaná dočasným dopravným znamením, keď vždy bude zabezpečená prejazdnosť po jednej strane cesty.

Cyklochodník povedie po červenom asfalte

Novej podoby sa dočká aj vyznačený cyklochodník, ktorý prechádza oboma ulicami. Po skončení súvislej opravy už budú môcť cyklisti alebo korčuliari jazdiť po farebne odlíšenom červenom asfalte. Novým prvkom by sa mala zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky v tejto lokalite.
Okrem toho sa v Mestskej časti Košice – Sever rekonštruujú mosty cez Hornád a Mlynský náhon na Hlinkovej ulici.