Celoplošná deratizácia

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach v záujme zabezpečenia celoplošnej deratizácie na území mesta Košice nariaďuje v termíne od 21.10.2019 do 30.11.2019 vykonať celoplošnú reguláciu živočíšnych škodcov ( deratizáciu ) na území mesta Košice  a to takto: 

1. Mesto Košice a jeho mestské časti na celom území mesta Košice - v objektoch v ich správe alebo vo vlastníctve a na verejných priestranstvách a to prostredníctvom subjektov oprávnených na profesionálne vykonávanie regulácie  živočíšnych škodcov. Potvrdenie o vykonávaní deratizácie zaslať tunajšiemu správnemu orgánu do 31.12.2019.

2. Právnické osoby a fyzické osoby- podnikatelia- v ich alebo nimi užívaných alebo spravovaných objektoch, kanalizačných a kolktorových rozvodoch a areáloch určených na podnikanie a bývanie, vrátane objektov školských a zdravotníkych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a plyfunkčných domoch, skladoch a skládok odpadov, prostredníctvom subjektov oprávnených na profesionálne vykonávanie regulácie živočíšnych škodcov, a potrdenie tohto subjektu o vykonávaní deratizácie uschovať po dobu 3 mesiacov.

3. Fyzické osoby-  v priestoroch rodinných domov, bytových domov a na pozemkoch, ktoré majú vo vlastníctve alebo v užívaní, a v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat, a to takto: prostredníctvom subjektovoprávnených na profeionálne vykonávanie regulácie živočíšnych škodcov alebo svojpomocne, spotrebiteľsky dostupnými prípravkami, ktoré sú určené a schválené na predmetný účel, a potvrdenie o profesionálnom vykonávaní deratizácie alebo pokladničný blok o kúpe prípravku, ktorý bol na predmetný účel použitý, uschovať po dobu 3 mesiacov pre účely prípade kontroly splnenia nariadeného opatrenia.