Anketári navštívia aj domácnosti na Severe

Štatistický úrad SR pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. V zmysle vyhlášky č. 410/2013 Z. z. sa toto zisťovanie uskutoční aj v tomto roku. Účelom štatistického zisťovania je o. i.  získať informácie o výške, štruktúre a vývoji peňažných príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav životného minima.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2014 vybraných viac ako 230 obcí, medzi nimi aj Košice. Do zisťovania je zaradených takmer 2000 domácností.

Zisťovanie sa uskutoční od 1. 2. do 30. 4. 2014.

V tomto období vybrané domácnosti navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný sa preukázať v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré občania ŠÚ SR poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá ŠÚ SR.