30.000€ na nové parkoviská, 8.000€ na ihriská a 3.000€ na lavičky

Finančná komisia odobrila rozpočet mestskej časti pred rokovaním zastupiteľstva s malými zmenami. Severania sa môžu tešiť na nové parkovacie miesta, vynovené ihriska i lavičky. Menej pôjde v tomto roku na kultúru i na chod úradu. 

Dnes zasadnú poslanci mestskej časti Košice – Sever na svojom ďalšom rokovaní miestneho zastupiteľstva. Rokovať budú predovšetkým o rozpočte na tento rok. „Pred pár dňami rokovali poslanci vo finančnej komisii, kde sme podrobne rozdiskutovali jednotlivé položky rozpočtu. Ten je výhradne záležitosťou zastupiteľstva. Poslanci jednotlivými položkami vyjadrujú svoje programové ciele, ktoré na toto volebné obdobie majú. Myslím si že sa občania Severu potešia tomu, že na nové parkovacie miesta pôjde už tento rok 30.000€. Je to achillová päta každej samosprávy“ komentuje rozhodnutie poslancov Jaroslav Polaček, prednosta úradu mestskej časti Košice – Sever. 

Finančná komisia ďalej odobrila 8.000€ na detské ihriská a 3.000€ na lavičky na území mestskej časti. „Ihriská sú priorita každej politickej garnitúry a je potrebné sa o nich dobre starať. Sú vyhľadávanou atrakciou nielen detí, ale aj rodičov a vieme, že ich nikdy nie je dosť. Videli sme to počas hokejových majstrovstiev, kedy sme mali v areáli amfiteátra detský „baby“ stan a praskal dennodenne vo švíkoch. Časť peňazí dá mestská časť na projektovú dokumentáciu na nové ihriská, ktoré by sa mali postaviť v budúcich rokoch. Tento krok ocení veľmi veľa Severanov. To isté  platí aj o lavičkách, ktoré slúžia hlavne na oddych“ myslí si o rozhodnutí poslancov finančnej komisie Polaček. 

Jedinou nepríjemnosťou, ktorou by sa mali poslanci na štvrtkovom zastupiteľstve zaoberať je likvidácia čiernej skládky, ktorú odhalili za plotom amfiteátra. „Je to pre nás veľký šok, ktorý sme sa dozvedeli len pred pár dňami. Minulý rok navozil niekto odpad na náš pozemok, mestská časť za to dokonca zaplatila a my to budeme musieť teraz na vlastné náklady odpratať. Rozpočet to zaťaží minimálne o 30.000 €. Na finančnej komisii sme to poslancom hneď predložili, je to v zápisnici, budeme musieť nájsť riešenie“smutne dodal prednosta Polaček. 

Rokovanie zastupiteľstva mestskej časti Košice – Sever je verejné a koná sa vo štvrtok, 9.6.2011 o 18:00 hod, v zasadačke miestneho úradu na prvom poschodí.