Na Hroncovej pribudne fitnes, na Národnej triede nové ihrisko

Revitalizácia parku Hroncova pokračuje treťou etapou. Mestská časť Košice – Sever v súlade s projektovou dokumentáciou realizuje výstavbu tzv. telocvične pod holým nebom „Fitness pre každú generáciu“, sadové úpravy a novú výsadbu. V októbri sa začali prvé výkopové práce v spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach. Rozpočtový náklad prác na realizáciu III.etapy je 19.000 €.

 

„V rámci III.etapy revitalizácie lokality park Hroncova je plánované osadenie exteriérových fitness prvkov. K ihrisku pre menšie deti a venčovisku pribudne nový priestor, ktorý budú môcť využívať všetky generácie.“Informuje o aktuálnom stave Ing. Ján Hučko, vedúci Oddelenia rozvoja MÚ MČ Košice – Sever. „Park Hroncova je príkladom toho ako sa zo spustnutého priestoru medzi blokmi dá urobiť atraktívne prostredie pre ľudí, ktorí tu bývajú. Chceme tu postupne vrátiť život aj v spolupráci s občanmi a umelcami. Prvou občianskou aktivitou je nová knižná búdka  a jeden z herných prvkov pribudne vďaka spolupráci s OZ Bazzart.“ Hovorí  Jaroslav Polaček, prednosta MÚ MČ Košice - Sever.

Mestská časť Košice – Sever sa podieľala na osadení knižnej búdky v tomto parku v spolupráci s Ing. Monikou Mižákovou. V týchto dňoch k nej pribudne „čitateľská lavička“. Nový herný prvok pre staršie deti, ktorý v rámci svojho projektu realizuje OZ Bazzart,  je v súčasnosti v pripomienkovom konaní.

 

S prácami sa začalo aj na detskom ihrisku Národná trieda - Vodárenská

MČ Košice - Sever začala v týchto dňoch aj  s realizáciou prác na detskom ihrisku na Národnej triede 76-86. V spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach sa začalo s prácami na prvej etape rekonštrukcie detského ihriska určeného pre menšie deti. Budú tu inštalované nové herné prvky – pružinové a váhadlové hojdačky, herná zostava a lavičky. Opraví sa pieskovisko a pribudne nové oplotenie. Rozpočtový náklad prác na detskom ihrisku je 12.500 €. „Verím, že sa všetky terénne práce podarí zrealizovať do konca roka tak, aby sme na jar mohli ihriská odovzdať deťom aj dospelým.“Konštatuje Marián Gaj, starosta MČ Košice – Sever.