Slovenská pošta pobočku na Podhradovej nezriadi, na Mieri rozšíri ponuku služieb

Starosta Mestskej časti Košice – Sever sa na základe mnohých žiadostí aj sťažností zo strany obyvateľov Sídliska Podhradová opätovne zaujímal o zriadenie pobočky Slovenskej pošty v tejto lokalite a možnosti rozšírenia služieb na Pošte 6 (Mier). Na Podhradovej poštu nezriadi, no na Mieri na Pošte 6 plánuje ešte v tomto roku rozšíriť služby – uloženie a výdaj nedoručených zásielok.

Stanovisko Slovenskej pošty je nasledovné:

Slovenská pošta Košice 9 (Podhradová)

Pošta Košice 9, ktorá sídlila v prenajatých priestoroch na Ceste pod Hradovou 28, bola zrušená od 1. 1. 2013 a SP a.s. neplánuje jej opätovné zaradenie do poštovej siete. Slovenská pošta a.s. túto pobočku zrušila, lebo nenašla vhodné priestory pre prevádzku a tiež kvôli optimalizácii počtu pôšt v meste Košice s ohľadom na existujúcu dostupnosť poštových služieb a koncentráciu zákazníkov.

Slovenská pošta Košice 6 (Mier)

Poštové služby sú v súčasnosti zabezpečené poštami Košice 1, 4, 6 a 8. Doručovanie poštových zásielok sa realizuje z dodávacej Pošty Košice 1, tak ako doteraz a nedoručené oznámené zásielky budú uložené na Pošte Košice 6. Záväzok SP a.s. o uložení oznámených zásielok na Pošte Košice 6 bude realizovaný v tomto roku, v minulom sa neuskutočnil kvôli nedostatku finančných prostriedkov.

V súčasnosti väčšinový spoluvlastník Ing. Slávik pripravuje rekonštrukciu budovy na Národnej triede 56 v Košiciach, v ktorej sídli aj spomínaná pošta. Vzhľadom na to, že zatiaľ nie je známy rozsah prác a zmien, SP a.s. rekonštrukciu tejto pobočky realizovať nebude. Možnosti na zabezpečenie uloženia a výdaja nedoručených zásielok bude riešiť v rámci jestvujúcich priestorov Pošty Košice 6.