Let´s Dance

Tyler je mladý ľahkovážny rebel, ktorého jedinou starosťou je žiť z jedného dňa na druhý, ale naplno. Nora je prvotriedna tanečníčka, ktorá navštevuje elitnú Marylandskú školu umenia – a jediný problém, ktorý stojí v ceste jej žiarivej budúcnosti, je nájsť si skvelého tanečného partnera. Keď sa vďaka problémom so zákonom dostane Tyler do Marylandskej školy umenia ako podradný pracant, je pre všetkých iba drzým outsiderom. Tylerove tanečné nadanie sa však nezaprie a zaujme Norinu pozornosť. Podarí sa obom realizovať svoje sny? A čo láska? Neskomplikuje im život? Svieža, energická tanečná dráma: príbeh Let’s Dance .

Po snímke Mr. & Mrs. Smith chcel producent Erik Feig natočiť svojím spôsobom klasický tanečný film, žáner, ktorý on a jeho priatelia považovali počas svojho dospievania za fascinujúci. Inšpiráciou boli preňho hity ako Horúčka sobotňajšej noci, Sláva a Hriešny tanec a Feig cítil, že je čas priviesť tento žáner plný sily a života späť… ale so sviežou a energickou inšpiráciou súčasnými modernými témami a štýlmi: „V láske k tancu a hudbe je niečo univerzálne a ja som chcel natočiť tanečný film, ktorý by oslovil všetkých, mužov i ženy.

To je dôvod, prečo sa Let’s Dance točí okolo jedného drzého smoliara, ktorý má sen a musí zo seba vydať všetko, aby tento sen uskutočnil“.

 

Let´s Dance (Step Up/ USA, 2006, 98 min.)
 

Réžia: Anne Fletcher

Hrajú: Channing Tatum, Jenna Dewan, Mario, Drew Sidora, Rachel Griffiths, Heavy D, Damaine Radcliff, De’Shawn Washington