Križovatka na Mieri bude bezpečnejšia

Starosta MČ Marián Gaj listom požiadal Mesto Košice a následne na rokovaní mestského zastupiteľstva interpeloval vo veci riešenia plynulého a bezpečného prechodu pre chodcov na križovatke Národná trieda – Hlinkova. V súvislosti s týmto problémom inicioval aj pracovné stretnutie s kompetentnými  zástupcami  dotknutých  inštitúcií  priamo na  križovatke. Stretnutia  sa zúčastnili  i zástupcovia mesta Košice - referátu dopravy,  Krajského dopravného inšpektorátu a cestnej svetelnej  signalizácie.

Starosta  poukázal na najväčší problém na križovatke a tým je bezpečný prechod chodcov plynule cez križovatku - zelené svetlo pre chodcov nie je nastavené  tak, aby chodci a cyklisti mohli prejsť plynule naraz cez križovatku. Ostrovčeky medzi jazdnými pruhmi sú úzke a v prípade, že je tam viac chodcov, cyklisti či matky s kočíkmi vzniká nebezpečenstvo kolízie s autami. Na stretnutí sa navrhli dve alternatívy riešenia tohto problému - vypracovanie nového signálneho plánu alebo stavebné rozšírenie jestvujúcich stredových ostrovčekov.

Bolo dohodnuté, že Referát dopravy Mesta Košice spracuje uvedené návrhy, vypracuje analýzu, odhadne finančné náklady a následne sa vyhodnotí najefektívnejšie riešenie.  Predbežný termín, dokedy by mala byť situácia vyriešená, je október 2014. „Dúfame, že v spolupráci s mestom dôjde k vyriešeniu čo najrýchlejšie a k obojstrannej spokojnosti.“ – hovorí starosta M. Gaj