Informujeme o činnosti nášho Komunitného centra

V tomto období už všetky deti poslušne sedia v školských laviciach, poniektoré s nostalgiou spomínajú na letné prázdninové zážitky. Možno práve teraz spomínajú na náš „Letný tábor“, ktorý sme začiatkom prázdnin pripravili pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia z MČ Košice – Sever. Počas prázdninového týždňa sme s naším mladým tímom z KC naplánovali pre deti aktivity, ku ktorým patrili: opekačka na Alpinke, návšteva Športovo - zábavného areálu, či knižnice. Záver týždňa patrilcelodennému výletu do košickej ZOO a Dinoparku. Deti sa s nami okrem výletov venovali aj rôznym aktivitám, tvorivým dielňam a súťažiam. Najväčšiu radosť mali z výroby táborovej vlajky a fotorámčeka s  vlastnou fotkou, ktorý si vzali domov, ako pamiatku z tábora. Koncom júla sme pripravili aktivitu s názvom „Nástrahy leta“, ktorej sa okrem detí zo Severu zúčastnili aj deti z Detského domova v Hurbanove. Názorné ukážky práce dobrovoľníkov z organizácie Červený kríž ich zaujali natoľko, že si to chceli vyskúšať aj samé.

Komunitné centrum nezabudlo počas letných mesiacov ani na ľudí v núdzi. Začiatkom augusta bola vyhlásená „Zbierku šatstva“, ktorá zaznamenala veľký úspech. Zapojilo sa do nej množstvo ľudí, spolu sa vyzbieralo sto vriec šatstva. Po ukončení zbierky nasledovala „Burza šiat“ určená pre sociálne slabšie rodiny, osamelé matky s deťmi a ľudí bez domova. Oblečenie sme podarovali aj Krízovému centru v Košiciach, OZ Samaritán a MČ Luník IX.

Vieme, že po prázdninách sa ratolestiam do školy veľmi nechce. Aby to deti zo Špeciálnej ZŠ Odborárska 2 mali ľahšie a tešili sa do školy, poprosili sme policajtov, aby nám urobili takú malú  „raziu“ a ukázali deťom, s čím všetkým sa stretávajú policajti pri výkone služby. Aktivita mala u detí veľmi priaznivé ohlasy. 

A načo sa môžu deti zo Severu tešiť najbližšie? Kto ma rád zvieratká, určite sa poteší návšteve jazdeckého areálu v Košiciach, kde nám odborníci predvedú výcvik koníkov, ich ustajnenie a kto bude mať chuť a odvahu, môže si zajazdiť aj na koni.

Veríme, že nášmu Komunitnému centru a jeho aktivitám zachováte aj naďalej svoju priazeň. Sme tu pre vás, už teraz sa na vás tešíme...