Dni mestskej časti Košice-Sever: 11.5.2024 Míľa pre mamu - organizátor Materské centrum Pastierik

Prvý deň Dní mestskej časti Košice-Sever bude venovaný jedinečnej oslave Dňa matiek, rodinnému podujatiu Míľa pre mamu, ktorú pre vás pripravuje Materské centrum Pastierik.

Míľa pre mamu je celosvetová kampaň, ktorej posolstvom je osláviť materstvo a aspoň na jeden deň v roku ho povýšiť na najvyššiu hodnotu v spoločnosti.
Cieľom podujatia je v rovnaký deň, v rovnaký čas, ale na mnohých miestach Slovenska aj v zahraničí, prejaviť úctu a vďaku všetkým mamám sveta.
Hlavným organizátorom Míle pre mamu na Slovensku je Únia materských centier (ÚMC). Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Slovenskej republiky, pani Zuzana Čaputová.

Neodmysliteľnosť súčasťou Míle pre mamu je symbolická míľová prechádzka (1 míľa =1,6 km). Deti si môžu prechádzku prejsť peši, na bicykli, kolobežke či odrážadle, v kočiariku, v náručí alebo na pleciach svojich rodičov.

Míľa pre mamu je rodinné podujatie, ktoré oslavuje materstvo, ale aj dobrovoľnícku prácu žien v materských a rodinných centrách.

Sprievodným programom Míle pre mamu budú vystúpenia profesionálnych aj amatérskych umelcov a handmade trhy plné produktov vyrobených s láskou.

Míľa pre mamu sa uskutoční 11. mája v čase od 14:30 do 18:30 hod. v parku pred Poliklinikou Sever na Komenského ulici.

Všetci ste srdečne vítaní!

 

Míľa pre mamu plagát